Eén reden achter de koerscorrectie lijken de wat "mindere" cijfers van de geneesmiddelenproducent te zijn. De omzet van

de drie nieuwe sterproducten Cimzia, Vimpat en Neupro lag in het eerste kwartaal een ongeveer 25% hoger dan in hetzelfde

kwartaal van vorig jaar.

Maar zelfs dit imposante groeiritme leek een eind onder de verwachtingen te liggen (247 miljoen euro vs de verwachte 290 miljoen euro).

UCB zegt nog wel op schema te zitten voor het volledige boekjaar (verwachte omzet van 3,40 miljard euro, recurrente operationele winst van 680 - 710 miljoen euro en een winst per aandeel van 1,90 - 2,05 euro.

Eén reden achter de koerscorrectie lijken de wat "mindere" cijfers van de geneesmiddelenproducent te zijn. De omzet van de drie nieuwe sterproducten Cimzia, Vimpat en Neupro lag in het eerste kwartaal een ongeveer 25% hoger dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Maar zelfs dit imposante groeiritme leek een eind onder de verwachtingen te liggen (247 miljoen euro vs de verwachte 290 miljoen euro). UCB zegt nog wel op schema te zitten voor het volledige boekjaar (verwachte omzet van 3,40 miljard euro, recurrente operationele winst van 680 - 710 miljoen euro en een winst per aandeel van 1,90 - 2,05 euro.