Gezien de positieve resultaten voor de hepatitis C-activiteiten, kan het bedrijf zelfs een groter marktaandeel behalen dan wij recent hadden ingecalculeerd.

Op basis van deze data en recente berichten uit een jaarlijkse conferentie in Amsterdam heeft ABN Amro het advies voor Gilead herzien tot kopen.

In het eerste kwartaal groeide de omzet met 8% als gevolg van een sterke vraag naar Complera en Stribild, de nieuwe combinatiepillen voor de onderdrukking van hiv.

Daarmee werd gedeeltelijk gecompenseerd voor de omzetafname uit de verkoop van oudere combinatiepillen. De verkoop van Atripla en Truvada nam af doordat patiënten overstapten op nieuwe behandelmethoden en door een lagere vraag vanuit Amerika.

ABN Amro verwacht dat de omzet van Gilead dit jaar uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van USD 10-10,2 miljard.

De winst per aandeel groeide afgelopen jaar 6%. Hier werd de flinke extra omzet uit griepremmer Tamiflu gedrukt door forse R&D-uitgaven.

De analisten van ABN Amro verwachten dat de hoogte van deze uitgaven de rest van het jaar stabiel zullen blijven, en dat de uitgaven pas zullen toenemen tegen de tijd dat het middel Sofusbuvir (tegen Hepatitis C) wordt gelanceerd.

Hierdoor ontstaat veel ruimte voor winstgroei op het moment dat de hepatitis C-tests achter de rug zijn. ABN Amro verwacht dat de marge in de komende paar jaar van rond de 40% tot hoog in de 50% zal groeien.

Gezien de positieve resultaten voor de hepatitis C-activiteiten, kan het bedrijf zelfs een groter marktaandeel behalen dan wij recent hadden ingecalculeerd. Op basis van deze data en recente berichten uit een jaarlijkse conferentie in Amsterdam heeft ABN Amro het advies voor Gilead herzien tot kopen. In het eerste kwartaal groeide de omzet met 8% als gevolg van een sterke vraag naar Complera en Stribild, de nieuwe combinatiepillen voor de onderdrukking van hiv. Daarmee werd gedeeltelijk gecompenseerd voor de omzetafname uit de verkoop van oudere combinatiepillen. De verkoop van Atripla en Truvada nam af doordat patiënten overstapten op nieuwe behandelmethoden en door een lagere vraag vanuit Amerika. ABN Amro verwacht dat de omzet van Gilead dit jaar uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van USD 10-10,2 miljard. De winst per aandeel groeide afgelopen jaar 6%. Hier werd de flinke extra omzet uit griepremmer Tamiflu gedrukt door forse R&D-uitgaven. De analisten van ABN Amro verwachten dat de hoogte van deze uitgaven de rest van het jaar stabiel zullen blijven, en dat de uitgaven pas zullen toenemen tegen de tijd dat het middel Sofusbuvir (tegen Hepatitis C) wordt gelanceerd. Hierdoor ontstaat veel ruimte voor winstgroei op het moment dat de hepatitis C-tests achter de rug zijn. ABN Amro verwacht dat de marge in de komende paar jaar van rond de 40% tot hoog in de 50% zal groeien.