De verlaging volgt op een aantal veranderingen in de operationele vooruitzichten voor de korte en lange termijn bij Swatch. In eerdere berekeningen hebben de analisten van de bank de winst per aandeel, per aandelenklasse, correct voorspeld.

De ondernemingswaarde en het eigen vermogen per aandelenklasse waren niet goed berekend per aandelenklasse.

Hierdoor was de schatting van ABN Amro voor de fair value voor de aandelen aan toonder niet correct. De aanpassingen hebben dit gecorrigeerd.

ABN Amro is voorheen uitgegaan van hogere kosten op het eigen vermogen bij Swatch ten opzichte van sectorgenoten. Dit werd gerechtvaardigd door een premie voor het landrisico. Nu de bank opnieuw diepgaand in haar model is gedoken, lijkt dit risico iets te hoog ingeschat.

ABN Amro gelooft namelijk niet dat het risico van Zwitserland groter is dan het risico in de Verenigde Staten. Misschien ligt het risico zelfs wat lager dan in Amerika.

Hierdoor gaat ABN Amro uit van lagere kosten op het eigen vermogen (van 11% naar 10%). Het gewogen gemiddelde voor de kapitaalkosten staat nu op 9,8%.

Hierbij gaat men er wel van uit dat Swatch de schulden op de balans laag weet te houden. Relatief gezien liggen de kosten bij Swatch nog steeds hoger dan bij andere producenten van luxegoederen.

Gelet op de aanpassingen in de schatting voor de fair value van het aandeel, lijken de aandelen ondergewaardeerd. ABN Amro heeft echter geen advies voor Swatch.

De verlaging volgt op een aantal veranderingen in de operationele vooruitzichten voor de korte en lange termijn bij Swatch. In eerdere berekeningen hebben de analisten van de bank de winst per aandeel, per aandelenklasse, correct voorspeld. De ondernemingswaarde en het eigen vermogen per aandelenklasse waren niet goed berekend per aandelenklasse. Hierdoor was de schatting van ABN Amro voor de fair value voor de aandelen aan toonder niet correct. De aanpassingen hebben dit gecorrigeerd. ABN Amro is voorheen uitgegaan van hogere kosten op het eigen vermogen bij Swatch ten opzichte van sectorgenoten. Dit werd gerechtvaardigd door een premie voor het landrisico. Nu de bank opnieuw diepgaand in haar model is gedoken, lijkt dit risico iets te hoog ingeschat. ABN Amro gelooft namelijk niet dat het risico van Zwitserland groter is dan het risico in de Verenigde Staten. Misschien ligt het risico zelfs wat lager dan in Amerika. Hierdoor gaat ABN Amro uit van lagere kosten op het eigen vermogen (van 11% naar 10%). Het gewogen gemiddelde voor de kapitaalkosten staat nu op 9,8%. Hierbij gaat men er wel van uit dat Swatch de schulden op de balans laag weet te houden. Relatief gezien liggen de kosten bij Swatch nog steeds hoger dan bij andere producenten van luxegoederen. Gelet op de aanpassingen in de schatting voor de fair value van het aandeel, lijken de aandelen ondergewaardeerd. ABN Amro heeft echter geen advies voor Swatch.