De winsten van sommige financiële instellingen kunnen tot 20% lager gaan uitkomen. Robert Prechter, president of Elliott Wave International, is van mening dat de hervorming ook een slechte zaak voor de economie is.

Hij gelooft namelijk dat de maatregelen precies het omgekeerde effect gaan veroorzaken dan wat de bedoeling was. De Amerikaanse overheid gaat namelijk de kredietbeperking doen vertragen, waardoor de bedrijfswereld minder makkelijk aan geld gaat raken.

Dit staat haaks op de huidige strategie waarbij de overheid probeert de banken te stimuleren wat de kredietverlening betreft. Prechter gelooft dat het voorstel zijn scenario van deflatie en depressie nog gaat versterken, met alle gevolgen van dien voor de beurzen.

De winsten van sommige financiële instellingen kunnen tot 20% lager gaan uitkomen. Robert Prechter, president of Elliott Wave International, is van mening dat de hervorming ook een slechte zaak voor de economie is. Hij gelooft namelijk dat de maatregelen precies het omgekeerde effect gaan veroorzaken dan wat de bedoeling was. De Amerikaanse overheid gaat namelijk de kredietbeperking doen vertragen, waardoor de bedrijfswereld minder makkelijk aan geld gaat raken. Dit staat haaks op de huidige strategie waarbij de overheid probeert de banken te stimuleren wat de kredietverlening betreft. Prechter gelooft dat het voorstel zijn scenario van deflatie en depressie nog gaat versterken, met alle gevolgen van dien voor de beurzen.