De verzekeraars gaan de schadeclaims verhalen op de herverzekeraars, die op hun beurt hun tarieven fors zullen gaan optrekken. De tarieven voor herverzekering vertoonden in de afgelopen twee jaar een dalende trend.

Die trend zou dus doorbroken worden. Volgens AIR Worldwide zou de totale schade voor de verzekeringssector naar aanleiding van de ramp kunnen oplopen tot een bedrag van 40 miljard dollar.

Bovendien hebben de herverzekeraars al 20 miljard dollar moeten betalen voor andere rampen in de regio Asia Pacific. Daardoor zou 2011 een zwart jaar worden voor de herverzekeraars.

De verzekeraars gaan de schadeclaims verhalen op de herverzekeraars, die op hun beurt hun tarieven fors zullen gaan optrekken. De tarieven voor herverzekering vertoonden in de afgelopen twee jaar een dalende trend. Die trend zou dus doorbroken worden. Volgens AIR Worldwide zou de totale schade voor de verzekeringssector naar aanleiding van de ramp kunnen oplopen tot een bedrag van 40 miljard dollar. Bovendien hebben de herverzekeraars al 20 miljard dollar moeten betalen voor andere rampen in de regio Asia Pacific. Daardoor zou 2011 een zwart jaar worden voor de herverzekeraars.