Hervé Liévoré (AXA IM): "China bereidt appreciatie yuan voor, verschillende signalen wijzen in die richting. Het proces ter voorbereiding daarvan is al begonnen en zal ergens tijdens de zomer afgerond worden. Persoonlijk denk ik dat de maand juli cruciaal zal worden."

De vraag is uiteraard of de appreciatie van de Chinese munt het handelsonevenwicht tussen China en de Verenigde Staten gaat wegwerken. Liévoré: "Persoonlijk denk ik van niet. In eerste instantie zal de appreciatie van de yuan eerder bescheiden van aard zijn, ik denk voor dit jaar aan minder dan 5%. In de komende jaren kan die beweging stapsgewijs verder worden gezet. De handelsspanningen gaan misschien wat afnemen, maar persoonlijk denk ik niet dat het Chinees handelsoverschot met de Verenigde Staten snel zal gaan krimpen."

Hervé Liévoré (AXA IM): "China bereidt appreciatie yuan voor, verschillende signalen wijzen in die richting. Het proces ter voorbereiding daarvan is al begonnen en zal ergens tijdens de zomer afgerond worden. Persoonlijk denk ik dat de maand juli cruciaal zal worden." De vraag is uiteraard of de appreciatie van de Chinese munt het handelsonevenwicht tussen China en de Verenigde Staten gaat wegwerken. Liévoré: "Persoonlijk denk ik van niet. In eerste instantie zal de appreciatie van de yuan eerder bescheiden van aard zijn, ik denk voor dit jaar aan minder dan 5%. In de komende jaren kan die beweging stapsgewijs verder worden gezet. De handelsspanningen gaan misschien wat afnemen, maar persoonlijk denk ik niet dat het Chinees handelsoverschot met de Verenigde Staten snel zal gaan krimpen."