Hervé Liévoré (AXA Investment Managers): "Zowel de Aziatische als de Zuid-Amerikaanse groeilanden proberen op korte termijn de inflow van kapitaal te beperken. Daarmee is echter nog geen antwoord gegeven op de overvloed van geld dat op de markt aanwezig is."

Interveniëren op de valutamarkten kost veel geld, zodat de appreciatie van munten een veel betere oplossing lijkt. Liévoré wijst echter op een risico dat vaak over het hoofd wordt gezien: "Azië dreigt namelijk zijn monetaire autonomie te verliezen, met als gevolg dat het inflatiegevaar gaat toenemen. Wanneer de rente te lang te laag wordt gehouden, wordt het risico op het onstaan van speculatieve zeepbellen alleen maar gevoed. "

Hervé Liévoré (AXA Investment Managers): "Zowel de Aziatische als de Zuid-Amerikaanse groeilanden proberen op korte termijn de inflow van kapitaal te beperken. Daarmee is echter nog geen antwoord gegeven op de overvloed van geld dat op de markt aanwezig is." Interveniëren op de valutamarkten kost veel geld, zodat de appreciatie van munten een veel betere oplossing lijkt. Liévoré wijst echter op een risico dat vaak over het hoofd wordt gezien: "Azië dreigt namelijk zijn monetaire autonomie te verliezen, met als gevolg dat het inflatiegevaar gaat toenemen. Wanneer de rente te lang te laag wordt gehouden, wordt het risico op het onstaan van speculatieve zeepbellen alleen maar gevoed. "