Veel beleggers herinneren zich dat het uiteenspatten van die zeepbel bij het begin van deze eeuw aanleiding gaf tot een heus bloedbad op de beurzen. De Nasdaq heeft de pieken bereikt voor de implosie van de internetzeepbel tot dusver nog altijd niet kunnen evenaren.

De bekende tv-presentator Jim Cramer is echter van mening dat we voorlopig niet hoeven te vrezen voor een herhaling van het scenario van 2000. Het verschil tussen toen en nu is dat er weinig of geen verlieslatende bedrijven naar de beurs komen. Dat was in 2000 wel anders, toen kwamen er zelfs bedrijven naar de beurs die alleen maar groei in het vooruitzicht stelde.

Veel beleggers herinneren zich dat het uiteenspatten van die zeepbel bij het begin van deze eeuw aanleiding gaf tot een heus bloedbad op de beurzen. De Nasdaq heeft de pieken bereikt voor de implosie van de internetzeepbel tot dusver nog altijd niet kunnen evenaren. De bekende tv-presentator Jim Cramer is echter van mening dat we voorlopig niet hoeven te vrezen voor een herhaling van het scenario van 2000. Het verschil tussen toen en nu is dat er weinig of geen verlieslatende bedrijven naar de beurs komen. Dat was in 2000 wel anders, toen kwamen er zelfs bedrijven naar de beurs die alleen maar groei in het vooruitzicht stelde.