Herstelbewegingen gebeuren nog altijd onder voorwaarden

Nadat vorige week eerst nog overwegend verkoopdruk werd verwacht, werd de mogelijkheid van een nieuwe herstelpoging genoemd, waarna de koersrisico's significant zouden moeten toenemen. Dit werkschema is nog intact.

Een nieuwe herstelpoging kreeg eind vorige week volgens Theodoor Gilissen Bankiers opeens meer gestalte.

De AEX sloot vrijdag op 307,31 en vertoont nu hogere toppen en bodems sinds het dieptepunt begin vorige maand. Dit bullish proces is nu ook zichtbaar in de Europese DJ Stoxx 600 index en Amerikaanse S&P 500 index. De significante koersrisico's lijken daarmee naar de achtergrond te verdwijnen.

Nederlandse, Duitse en Amerikaanse staatsobligaties zijn afgelopen maand door winstnemingen onder druk gekomen, maar van een technische breuk in de opgaande trends is nog geen sprake. Houd daarom een slag om de arm.

De herstelbewegingen in de EUR/USD, de grondstoffenprijzen, de olieprijzen en prijzen van edele metalen moedigen aan om positiever te worden. Desondanks vinden de herstelbewegingen tot nu toe plaats onder voormalige steunniveaus.

Conclusie:

De positieve (herstel)bewegingen blijven volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog omringd met 'mitsen' en 'maren'. Met uitzondering van de Nederlandse staatsobligaties was er vorige week sprake van prijsherstel.

De grondstoffenprijzen en olieprijzen stegen relatief fors en commercieel vastgoed werd in de steigers gezet. Aandelenkoersen stegen harder dan trackers op vastrentende waarden.

De aandelenkoersen hebben wereldwijd een hogere bodem weten te zetten, hetgeen wijst op meer bereidwilligheid om in de markt te stappen.

Of de redenen hiervoor terecht zijn, is niet ter beoordeling van de technisch analist. Na een hogere bodem is een hogere top wenselijk.

Of dit ook gebeurt is onzeker. De euforische stijging eind vorige week is niet uniek kaders, maar heeft in het verleden regelmatig nieuwe correcties ingeleid.

Herstelbewegingen gebeuren nog altijd onder voorwaarden Nadat vorige week eerst nog overwegend verkoopdruk werd verwacht, werd de mogelijkheid van een nieuwe herstelpoging genoemd, waarna de koersrisico's significant zouden moeten toenemen. Dit werkschema is nog intact. Een nieuwe herstelpoging kreeg eind vorige week volgens Theodoor Gilissen Bankiers opeens meer gestalte. De AEX sloot vrijdag op 307,31 en vertoont nu hogere toppen en bodems sinds het dieptepunt begin vorige maand. Dit bullish proces is nu ook zichtbaar in de Europese DJ Stoxx 600 index en Amerikaanse S&P 500 index. De significante koersrisico's lijken daarmee naar de achtergrond te verdwijnen. Nederlandse, Duitse en Amerikaanse staatsobligaties zijn afgelopen maand door winstnemingen onder druk gekomen, maar van een technische breuk in de opgaande trends is nog geen sprake. Houd daarom een slag om de arm. De herstelbewegingen in de EUR/USD, de grondstoffenprijzen, de olieprijzen en prijzen van edele metalen moedigen aan om positiever te worden. Desondanks vinden de herstelbewegingen tot nu toe plaats onder voormalige steunniveaus. Conclusie: De positieve (herstel)bewegingen blijven volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog omringd met 'mitsen' en 'maren'. Met uitzondering van de Nederlandse staatsobligaties was er vorige week sprake van prijsherstel. De grondstoffenprijzen en olieprijzen stegen relatief fors en commercieel vastgoed werd in de steigers gezet. Aandelenkoersen stegen harder dan trackers op vastrentende waarden. De aandelenkoersen hebben wereldwijd een hogere bodem weten te zetten, hetgeen wijst op meer bereidwilligheid om in de markt te stappen. Of de redenen hiervoor terecht zijn, is niet ter beoordeling van de technisch analist. Na een hogere bodem is een hogere top wenselijk. Of dit ook gebeurt is onzeker. De euforische stijging eind vorige week is niet uniek kaders, maar heeft in het verleden regelmatig nieuwe correcties ingeleid.