Beste kwartaal sinds 1998

De Amerikaanse beurzen hebben het beste kwartaal sinds 1998 achter de rug en op het einde van dat kwartaal worden de beleggers toch door gevoelens van twijfels overmand. De vraag luidt uiteraard of de huidige economische situatie wel een dergelijk hoge stand van de beurskoersen rechtvaardigt.

Vastgoedmarkt

Een opsteker was in ieder geval dat de verkopen van bestaande huizen in februari het hoogste niveau in twee jaar hebben bereikt. Dat betekent dat het herstel van de vastgoedmarkt zich verder zet. In dat verband worden morgenmiddag de cijfers van KB Home, een belangrijke Amerikaanse bouwgroep, bekendgemaakt. Een meevaller kan de beurzen op Wall Street een extra duwtje in de rug geven.

Nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering

Vanmiddag worden in de Verenigde Staten de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bekendgemaakt, dit voor de week die liep tot afgelopen zaterdag. De jobless claims kunnen een goede indicatie vormen voor de werkloosheidscijfers voor de maand maart, die op vrijdag 6 maart bekendgemaakt worden. Opnieuw zullen dan de cijfers over de jobcreatie worden bekendgemaakt.

Beste kwartaal sinds 1998 De Amerikaanse beurzen hebben het beste kwartaal sinds 1998 achter de rug en op het einde van dat kwartaal worden de beleggers toch door gevoelens van twijfels overmand. De vraag luidt uiteraard of de huidige economische situatie wel een dergelijk hoge stand van de beurskoersen rechtvaardigt.Vastgoedmarkt Een opsteker was in ieder geval dat de verkopen van bestaande huizen in februari het hoogste niveau in twee jaar hebben bereikt. Dat betekent dat het herstel van de vastgoedmarkt zich verder zet. In dat verband worden morgenmiddag de cijfers van KB Home, een belangrijke Amerikaanse bouwgroep, bekendgemaakt. Een meevaller kan de beurzen op Wall Street een extra duwtje in de rug geven. Nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering Vanmiddag worden in de Verenigde Staten de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering bekendgemaakt, dit voor de week die liep tot afgelopen zaterdag. De jobless claims kunnen een goede indicatie vormen voor de werkloosheidscijfers voor de maand maart, die op vrijdag 6 maart bekendgemaakt worden. Opnieuw zullen dan de cijfers over de jobcreatie worden bekendgemaakt.