Naast deze betere fundamentele gegevens is er ook nog het huidige economische klimaat dat in het voordeel van de banksector verandert als gevolg van kortetermijnrentevoeten die lager blijven dan de langetermijnrentevoeten, en het lagere systemische risico.

In het derde kwartaal rapporteerde Crédit Agricole een nettowinst van 728 miljoen euro t.o.v. een zwaar nettoverlies van bijna 3 miljard euro in dezelfde periode van 2012 (een nettoverlies grotendeels gerelateerd aan de verkoop van haar dochteronderneming Emporiki).

Net als de sectorcollega's steeg het aandeel van Crédit Agricole fors op de dag van publicatie van de kwartaalresultaten. Dit bevestigde de positieve trend van de financiële sector in Europa.

Op het vlak van de waardering is het aandeel Crédit Agricole één van de goedkoopst gewaardeerde Europese banken op de

beurs : het verschil tussen de beurswaarde en de waarde van de netto-activa is 50% en het aandeel wordt verhandeld aan

minder dan 8 keer de verwachte winst voor 2014 (tegen een gemiddelde K/W van 10,80 voor de banksector in Europa). Delaunauy heeft een koopadvies voor Crédit Agricole.

Naast deze betere fundamentele gegevens is er ook nog het huidige economische klimaat dat in het voordeel van de banksector verandert als gevolg van kortetermijnrentevoeten die lager blijven dan de langetermijnrentevoeten, en het lagere systemische risico. In het derde kwartaal rapporteerde Crédit Agricole een nettowinst van 728 miljoen euro t.o.v. een zwaar nettoverlies van bijna 3 miljard euro in dezelfde periode van 2012 (een nettoverlies grotendeels gerelateerd aan de verkoop van haar dochteronderneming Emporiki). Net als de sectorcollega's steeg het aandeel van Crédit Agricole fors op de dag van publicatie van de kwartaalresultaten. Dit bevestigde de positieve trend van de financiële sector in Europa. Op het vlak van de waardering is het aandeel Crédit Agricole één van de goedkoopst gewaardeerde Europese banken op de beurs : het verschil tussen de beurswaarde en de waarde van de netto-activa is 50% en het aandeel wordt verhandeld aan minder dan 8 keer de verwachte winst voor 2014 (tegen een gemiddelde K/W van 10,80 voor de banksector in Europa). Delaunauy heeft een koopadvies voor Crédit Agricole.