De opleving zal dus erg traag verlopen en kan behoorlijk pijnlijk worden. Fundamenteel is er volgens van Ark iets mis met de Amerikaanse economie en dat structureel probleem moet eerst worden opgelost. Niemand durft te voorspellen hoe lang dat gaat duren.

Iedereen in de bedrijfswereld is extreem voorzichtig geworden, nu pas is het besef doorgedrongen hoe zwaar de recessie wel was die we hebben meegemaakt. Bovendien was het geen gewone cyclische recessie.

Het stimuleringsprogramma van de overheid, dat 810 miljard dollar heeft gekost, heeft het beoogde doel niet bereikt. Het team van president Obama wou namelijk de werkloosheid terugdringen onder het niveau van 8%.

Doug Roberts, chief investment strategist bij Channel Capital Research, meent dat dit geld naar elders is weggevloeid en waarschijnlijk voorgoed verloren is.

De opleving zal dus erg traag verlopen en kan behoorlijk pijnlijk worden. Fundamenteel is er volgens van Ark iets mis met de Amerikaanse economie en dat structureel probleem moet eerst worden opgelost. Niemand durft te voorspellen hoe lang dat gaat duren. Iedereen in de bedrijfswereld is extreem voorzichtig geworden, nu pas is het besef doorgedrongen hoe zwaar de recessie wel was die we hebben meegemaakt. Bovendien was het geen gewone cyclische recessie. Het stimuleringsprogramma van de overheid, dat 810 miljard dollar heeft gekost, heeft het beoogde doel niet bereikt. Het team van president Obama wou namelijk de werkloosheid terugdringen onder het niveau van 8%. Doug Roberts, chief investment strategist bij Channel Capital Research, meent dat dit geld naar elders is weggevloeid en waarschijnlijk voorgoed verloren is.