Om de werkloosheidsgraad op jaarbasis met 1% naar omlaag te duwen, is het noodzakelijk dat er elke maand 300.000 nieuwe jobs bijkomen. Hierbij dient rekening te worden gehouden dat er elke maand 100.000 Amerikanen bijkomen op de arbeidsmarkt.

Paul Ashworth, senior U.S. economist bij Capital Economics, is van mening dat het nog twee jaar kan duren alvorens we zo ver zijn. De shock veroorzaakt door de recessie is zo groot dat veel bedrijven nog steeds huiverachtig staan tegenover nieuwe aanwervingen.

Heidi Shierholz, economist bij het liberal Employment Policy Institute, is van mening dat de economie zonder bijkomende overheidsmaatregelen zal blijven sputteren. Komen die er niet, dan zullen de presidentsverkiezingen van 2012 opnieuw tegen de achtergrond van een kwakkelende economie moeten gebeuren.

Om de werkloosheidsgraad op jaarbasis met 1% naar omlaag te duwen, is het noodzakelijk dat er elke maand 300.000 nieuwe jobs bijkomen. Hierbij dient rekening te worden gehouden dat er elke maand 100.000 Amerikanen bijkomen op de arbeidsmarkt. Paul Ashworth, senior U.S. economist bij Capital Economics, is van mening dat het nog twee jaar kan duren alvorens we zo ver zijn. De shock veroorzaakt door de recessie is zo groot dat veel bedrijven nog steeds huiverachtig staan tegenover nieuwe aanwervingen. Heidi Shierholz, economist bij het liberal Employment Policy Institute, is van mening dat de economie zonder bijkomende overheidsmaatregelen zal blijven sputteren. Komen die er niet, dan zullen de presidentsverkiezingen van 2012 opnieuw tegen de achtergrond van een kwakkelende economie moeten gebeuren.