De staalbedrijven durven echter nog niet van een opleving te spreken. Ze verwelkomen weliswaar de positieve signalen, maar beseffen maar al te goed dat het tij snel keren.

Analisten Rajeev Das, Nana Hasegawa en HJ Moon van Goldman Sachs durven niet de hand in het vuur te steken dat het herstel van de staalsector een duurzaam karakter heeft.

Het trio stelt vast dat de staalhandelaren in ieder geval nog altijd een zeer voorzichtige houding aannemen. De Aziatische staalaandelen zijn weliswaar al gaan stijgen, anticiperend op een herstel, maar het lijkt nog te vroeg om daar al te veel betekenis aan te hechten.

De Asian Steel Stock Index staat overigens nog steeds 10% onder het niveau van begin dit jaar, tegenover slechts een daling met 0,80% voor de MSCI Asia Pacific Price Index.

De staalbedrijven durven echter nog niet van een opleving te spreken. Ze verwelkomen weliswaar de positieve signalen, maar beseffen maar al te goed dat het tij snel keren. Analisten Rajeev Das, Nana Hasegawa en HJ Moon van Goldman Sachs durven niet de hand in het vuur te steken dat het herstel van de staalsector een duurzaam karakter heeft. Het trio stelt vast dat de staalhandelaren in ieder geval nog altijd een zeer voorzichtige houding aannemen. De Aziatische staalaandelen zijn weliswaar al gaan stijgen, anticiperend op een herstel, maar het lijkt nog te vroeg om daar al te veel betekenis aan te hechten. De Asian Steel Stock Index staat overigens nog steeds 10% onder het niveau van begin dit jaar, tegenover slechts een daling met 0,80% voor de MSCI Asia Pacific Price Index.