Maar misschien is de realiteit wel minder fraai dan wat de politici ons willen voorschotelen. Er is inderdaad sprake van een voorzichtig economisch herstel, maar dat wil nog niet zeggen dat alle gevaar is geweken. Een volgende recessie zou om de hoek kunnen loeren.

In een normale economische cyclus duikt om de vier of vijf jaar een nieuwe recessie op, de volgende recessie kan nu in de maak zijn. Het herstel na de crash van 2008 kan wel 10 tot 20 jaar duren, met alle ups en downs. Mogelijk staan we aan de vooravond van een volgende downperiode.

Maar misschien is de realiteit wel minder fraai dan wat de politici ons willen voorschotelen. Er is inderdaad sprake van een voorzichtig economisch herstel, maar dat wil nog niet zeggen dat alle gevaar is geweken. Een volgende recessie zou om de hoek kunnen loeren. In een normale economische cyclus duikt om de vier of vijf jaar een nieuwe recessie op, de volgende recessie kan nu in de maak zijn. Het herstel na de crash van 2008 kan wel 10 tot 20 jaar duren, met alle ups en downs. Mogelijk staan we aan de vooravond van een volgende downperiode.