De vraag is echter of er nog veel hausse-potentieel voor de euro beschikbaar is. Volgens de analisten van de Italiaanse bank Unicredit is de stijging van de dollarkoers een "false friend".

Roberto Mialich en zijn team in Milaan verwachten dat de euro gaat terugvallen richting 1,1875 dollar wanneer de huidige stijging dreigt stil te vallen. De huidige pullback zou dus geen lang leven beschoren zijn.

Mialich merkt op dat het herstel van de beurskoersen het negatief sentiment rond de euro tijdelijk heeft weggenomen, maar dat onderliggend de euro zwak blijft. Van een omslag in het sentiment rond de eenheidsmunt is zeker nog geen sprake.

De vraag is echter of er nog veel hausse-potentieel voor de euro beschikbaar is. Volgens de analisten van de Italiaanse bank Unicredit is de stijging van de dollarkoers een "false friend". Roberto Mialich en zijn team in Milaan verwachten dat de euro gaat terugvallen richting 1,1875 dollar wanneer de huidige stijging dreigt stil te vallen. De huidige pullback zou dus geen lang leven beschoren zijn. Mialich merkt op dat het herstel van de beurskoersen het negatief sentiment rond de euro tijdelijk heeft weggenomen, maar dat onderliggend de euro zwak blijft. Van een omslag in het sentiment rond de eenheidsmunt is zeker nog geen sprake.