Belgacom is vanmorgen de sterkste stijger op de Brusselse beurs. De Japanse beurs gedraagt zich nog steeds erg volatiel, zowel Nikkei als Topix sloten vanmorgen 2,70% hoger.

De beleggers vragen zich af of volatiliteit de nieuwe norm op de financiële markten is geworden. In de afgelopen weken zagen we regelmatig forse koersbewegingen en de kans is groot dat we die ook in de komende weken nog te zien zullen krijgen. Onderhuids broeit er namelijk van alles.

Niet alleen in Japan gaat het hard tegen onzacht, ook op een aantal groeimarkten doen zich heftige bewegingen voor. De meeste analisten verwachten dat de Japanse centrale bank maatregelen zal treffen om de rust op (vooral) de obligatiemarkt te doen terugkeren. Op die manier zou de volatiliteit uiteindelijk toch weer kunnen afnemen.

Belgacom is vanmorgen de sterkste stijger op de Brusselse beurs. De Japanse beurs gedraagt zich nog steeds erg volatiel, zowel Nikkei als Topix sloten vanmorgen 2,70% hoger. De beleggers vragen zich af of volatiliteit de nieuwe norm op de financiële markten is geworden. In de afgelopen weken zagen we regelmatig forse koersbewegingen en de kans is groot dat we die ook in de komende weken nog te zien zullen krijgen. Onderhuids broeit er namelijk van alles. Niet alleen in Japan gaat het hard tegen onzacht, ook op een aantal groeimarkten doen zich heftige bewegingen voor. De meeste analisten verwachten dat de Japanse centrale bank maatregelen zal treffen om de rust op (vooral) de obligatiemarkt te doen terugkeren. Op die manier zou de volatiliteit uiteindelijk toch weer kunnen afnemen.