PIMCO rekent erop dat ook de woningbouw herstelt en begin 2015 is teruggekeerd tot het niveau van het langetermijn-gemiddelde ten opzichte van het bbp.

Dit zal gepaard gaan met een stijging van de huizenprijzen (5% à 10% over de komende twee jaar), wat duidt op een verdere normalisering van de huishoudboekjes van consumenten, die grote verliezen hebben geleden sinds de huizenprijzen daalden van hun piek in 2007.

Wel denkt PIMCO dat dit zich maar in beperkte mate zal vertalen in stijgende consumptie.

Japan lijkt de VS achterna te streven met een agressieve mix van hyperactief monetair beleid en een stimulerend begrotingsbeleid.

Dat leidt naar schatting tot een groei van 1,25% à 2,25% in 2013, al vraagt PIMCO zich wel af of dit opnieuw een kortstondige opleving is, of dat Japan de komende jaren de VS zal navolgen met groei die is gebaseerd op een doorlopend gestimuleerde vraag.

PIMCO rekent erop dat ook de woningbouw herstelt en begin 2015 is teruggekeerd tot het niveau van het langetermijn-gemiddelde ten opzichte van het bbp. Dit zal gepaard gaan met een stijging van de huizenprijzen (5% à 10% over de komende twee jaar), wat duidt op een verdere normalisering van de huishoudboekjes van consumenten, die grote verliezen hebben geleden sinds de huizenprijzen daalden van hun piek in 2007. Wel denkt PIMCO dat dit zich maar in beperkte mate zal vertalen in stijgende consumptie. Japan lijkt de VS achterna te streven met een agressieve mix van hyperactief monetair beleid en een stimulerend begrotingsbeleid. Dat leidt naar schatting tot een groei van 1,25% à 2,25% in 2013, al vraagt PIMCO zich wel af of dit opnieuw een kortstondige opleving is, of dat Japan de komende jaren de VS zal navolgen met groei die is gebaseerd op een doorlopend gestimuleerde vraag.