Vanmorgen viel de koers van de euro weer even terug. Voor één euro werd iets minder dan 1,23 euro betaald, tegenover 1,2362 euro gisterenavond in New York.

Daarmee werd de geruchten tegengesproken dat de Chinezen de posities in de euro willen afbouwen vanwege de grote onzekerheden die de Europese begrotingscrisissen met zich meebrengen.

Alan Ruskin, hoofd currency strategy bij Royal Bank of Scotland Group Plc, is van mening dat China allesbehalve gebaat is bij een instabiele euro, want die zou het wereldwijde economische herstel uit evenwicht kunnen brengen.

Wanneer de rust op de financiële markten terugkeert, is er voldoende ruimte voor de euro om opnieuw te herstellen. Ruskin stelt vast dat de afgelopen dagen de risico-appetijt alleszins weer is toegenomen.

President Gao Xiqing van SAFE ontkende met buitenlandse brokers te hebben gesproken over het afbouwen van de posities in euro's. Bovendien verklaarde Gao dat de koersdaling van de euro tot dusver weinig invloed op de Chinese economie heeft gehad.

Vanmorgen viel de koers van de euro weer even terug. Voor één euro werd iets minder dan 1,23 euro betaald, tegenover 1,2362 euro gisterenavond in New York. Daarmee werd de geruchten tegengesproken dat de Chinezen de posities in de euro willen afbouwen vanwege de grote onzekerheden die de Europese begrotingscrisissen met zich meebrengen. Alan Ruskin, hoofd currency strategy bij Royal Bank of Scotland Group Plc, is van mening dat China allesbehalve gebaat is bij een instabiele euro, want die zou het wereldwijde economische herstel uit evenwicht kunnen brengen. Wanneer de rust op de financiële markten terugkeert, is er voldoende ruimte voor de euro om opnieuw te herstellen. Ruskin stelt vast dat de afgelopen dagen de risico-appetijt alleszins weer is toegenomen. President Gao Xiqing van SAFE ontkende met buitenlandse brokers te hebben gesproken over het afbouwen van de posities in euro's. Bovendien verklaarde Gao dat de koersdaling van de euro tot dusver weinig invloed op de Chinese economie heeft gehad.