De FED staat woensdag waarschijnlijk voor de belangrijkste meeting van de afgelopen vijf jaar. De beleggers verwachten dat de Amerikaanse centrale bank een hint zal geven over het terugschroeven van de steunmaatregelen die de economie in de afgelopen maanden hebben ondersteund.

Daartoe kocht de FED elke maand voor 85 miljard dollar aan staatsobligaties in. Het spreekt vanzelf dat dergelijke maatregelen beperkt in tijd en ruimte moeten blijven. Daarom wordt verwacht dat de FED haar stimuleringsmaatregelen geleidelijk aan zal afbouwen.

De FED staat woensdag waarschijnlijk voor de belangrijkste meeting van de afgelopen vijf jaar. De beleggers verwachten dat de Amerikaanse centrale bank een hint zal geven over het terugschroeven van de steunmaatregelen die de economie in de afgelopen maanden hebben ondersteund. Daartoe kocht de FED elke maand voor 85 miljard dollar aan staatsobligaties in. Het spreekt vanzelf dat dergelijke maatregelen beperkt in tijd en ruimte moeten blijven. Daarom wordt verwacht dat de FED haar stimuleringsmaatregelen geleidelijk aan zal afbouwen.