Meest opvallend is de groei van het elektriciteitsverbruik, dat wat China betreft als één van de meest betrouwbare macro-economische indicatoren mag worden beschouwd.

De stijging van de consumptie van elektriciteit is de grootste sinds januari 2011.

Daarnaast is ook het transport in de zeehavens toegenomen. Niettemin zijn er ook enkele factoren die tot voorzichtigheid oproepen.

Met name de vastgoedmarkt vertoont nog altijd tekenen van zwakte, terwijl anderzijds ook de uitgaven voor toerisme onder de verwachtingen blijven. De opleving van de Chinese economie mist met andere woorden standvastigheid.

Meest opvallend is de groei van het elektriciteitsverbruik, dat wat China betreft als één van de meest betrouwbare macro-economische indicatoren mag worden beschouwd. De stijging van de consumptie van elektriciteit is de grootste sinds januari 2011. Daarnaast is ook het transport in de zeehavens toegenomen. Niettemin zijn er ook enkele factoren die tot voorzichtigheid oproepen. Met name de vastgoedmarkt vertoont nog altijd tekenen van zwakte, terwijl anderzijds ook de uitgaven voor toerisme onder de verwachtingen blijven. De opleving van de Chinese economie mist met andere woorden standvastigheid.