De opleving van de Amerikaanse economie is op de eerste plaats het gevolg van de grote hoeveelheden geld die de centrale bank in het financieel systeem heeft gepompt. Datzelfde vers gedrukt geld is er overigens ook verantwoordelijk voor dat de koersen op de beurs van Wall Street door het dak zijn gevlogen.

Fry merkt op dat het beeld er al een stuk minder gunstig uitziet wanneer het plaatje in zijn totaal wordt bekeken. Het herstel op de beurs van Wall Street gebeurt onder kleine verhandelde volumes en dat is natuurlijk nooit een goed signaal. Op sommige goede beursdagen worden maar evenveel aandelen verhandeld als op een feestdag en dat moet toch een alarmbelletje doen rinkelen.

De opleving van de Amerikaanse economie is op de eerste plaats het gevolg van de grote hoeveelheden geld die de centrale bank in het financieel systeem heeft gepompt. Datzelfde vers gedrukt geld is er overigens ook verantwoordelijk voor dat de koersen op de beurs van Wall Street door het dak zijn gevlogen. Fry merkt op dat het beeld er al een stuk minder gunstig uitziet wanneer het plaatje in zijn totaal wordt bekeken. Het herstel op de beurs van Wall Street gebeurt onder kleine verhandelde volumes en dat is natuurlijk nooit een goed signaal. Op sommige goede beursdagen worden maar evenveel aandelen verhandeld als op een feestdag en dat moet toch een alarmbelletje doen rinkelen.