Uiteraard wordt de evolutie van de rente in de Verenigde Staten nauwlettend in de gaten gehouden. Die rente vertoont nog steeds een stijgende trend, vandaag beweegt ze richting 2,90%. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de kaap van 3% wordt bereikt.

De vraag is hoe groot de schade zal zijn die de gestegen rente aan de Amerikaanse vastgoedmarkt kan toebrengen. Volgens bouwbedrijf Hovnanian zou dat nog al meevallen, het herstel van die vastgoedmarkt zou nog maar pas begonnen zijn. Kandidaat-koper liggen voorlopig nog niet echt wakker van de hogere rentevoeten.

Uiteraard wordt de evolutie van de rente in de Verenigde Staten nauwlettend in de gaten gehouden. Die rente vertoont nog steeds een stijgende trend, vandaag beweegt ze richting 2,90%. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens de kaap van 3% wordt bereikt. De vraag is hoe groot de schade zal zijn die de gestegen rente aan de Amerikaanse vastgoedmarkt kan toebrengen. Volgens bouwbedrijf Hovnanian zou dat nog al meevallen, het herstel van die vastgoedmarkt zou nog maar pas begonnen zijn. Kandidaat-koper liggen voorlopig nog niet echt wakker van de hogere rentevoeten.