Voor het volgende jaar zien de vooruitzichten er een stuk beter uit. Het herstel van de Amerikaanse economie zal de goudprijs verder doen dalen. Dit jaar mag enige steun worden verwacht naar tegenvallende macro-economische cijfers, waarbij onder andere werd verwezen naar de kleinhandelsverkopen.

Bovendien zal het taperen voor enige steun zorgen. Maar volgend jaar zal de FED de economie weer moeten ondersteunen, met als gevolg dat de goudprijs de neerwaartse trend opnieuw te pakken zal krijgen. Courvalin en Currie hebben een koersdoel van 1050 dollar of 20% onder de huidige niveaus.

Voor het volgende jaar zien de vooruitzichten er een stuk beter uit. Het herstel van de Amerikaanse economie zal de goudprijs verder doen dalen. Dit jaar mag enige steun worden verwacht naar tegenvallende macro-economische cijfers, waarbij onder andere werd verwezen naar de kleinhandelsverkopen. Bovendien zal het taperen voor enige steun zorgen. Maar volgend jaar zal de FED de economie weer moeten ondersteunen, met als gevolg dat de goudprijs de neerwaartse trend opnieuw te pakken zal krijgen. Courvalin en Currie hebben een koersdoel van 1050 dollar of 20% onder de huidige niveaus.