David Wyss, hoofdeconoom bij Standard & Poor's in New York, houdt rekening met een zeer traag herstel, onder andere omdat de bedrijven nog steeds aarzelen om nieuwe werknemers aan te trekken.

Wyss sluit niet uit dat het herstel volgend jaar gaat vertragen of zelfs terugvallen wanneer de werkloosheid blijft stijgen. In dat verband zijn de werkloosheidscijfers van volgende vrijdag belangrijk.

Het Institute for Supply Management maakte gisteren bekend dat de manufacturing index in november voor de vierde maand op rij is gegroeid. De index kwam uit op 53,50, tegenover 55,70 in oktober.

Een lezing van de index boven 50 betekent nog steeds groei en dat gegeven mag als goed nieuws worden beschouwd. Minder goed nieuws is dan weer dat de stijging zich niet snel genoeg doorzet.

Wel steeg het aantal nieuwe orders, die als een voorloper van de toekomstige productie mogen worden beschouwd. Van de 17 sectoren die het ISM volgt, lieten er 13 een stijging van de bestellingen optekenen.

David Wyss, hoofdeconoom bij Standard & Poor's in New York, houdt rekening met een zeer traag herstel, onder andere omdat de bedrijven nog steeds aarzelen om nieuwe werknemers aan te trekken. Wyss sluit niet uit dat het herstel volgend jaar gaat vertragen of zelfs terugvallen wanneer de werkloosheid blijft stijgen. In dat verband zijn de werkloosheidscijfers van volgende vrijdag belangrijk. Het Institute for Supply Management maakte gisteren bekend dat de manufacturing index in november voor de vierde maand op rij is gegroeid. De index kwam uit op 53,50, tegenover 55,70 in oktober. Een lezing van de index boven 50 betekent nog steeds groei en dat gegeven mag als goed nieuws worden beschouwd. Minder goed nieuws is dan weer dat de stijging zich niet snel genoeg doorzet. Wel steeg het aantal nieuwe orders, die als een voorloper van de toekomstige productie mogen worden beschouwd. Van de 17 sectoren die het ISM volgt, lieten er 13 een stijging van de bestellingen optekenen.