De toename van het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering betekent dat bedrijven nog steeds huiverachtig zijn om mensen aan te werven. Mogelijk gaat de bedrijfswereld zelfs eerder nog meer jobs schrappen.

De analisten verwachten niet dat er deze maand voldoende jobs gaan bijkomen om de werkloosheid te doen dalen. De werkloosheidsgraad bedraagt momenteel 9,50%.

Vorige week waren er 484.000 nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, of een stijging ten opzichte van de week voordien. De economen hadden op een daling gerekend.

De toename van het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering betekent dat bedrijven nog steeds huiverachtig zijn om mensen aan te werven. Mogelijk gaat de bedrijfswereld zelfs eerder nog meer jobs schrappen. De analisten verwachten niet dat er deze maand voldoende jobs gaan bijkomen om de werkloosheid te doen dalen. De werkloosheidsgraad bedraagt momenteel 9,50%. Vorige week waren er 484.000 nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, of een stijging ten opzichte van de week voordien. De economen hadden op een daling gerekend.