Volgens Emily Laber-Warren niet. In een artikel in Scientific American Mind met als titel "Calling a Truce in the Political Wars" maakt dat geen enkel verschil uit.

Beide partijen (republikeinen en democraten) worden bevolkt door een aantal hersenloze politici die geen enkel benul hebben van de echte problemen waar we mee worden geconfronteerd

Verder aanmodderen tot 2016

De volgende periode van vier jaar dreigt dan ook een verloren periode te worden, de nieuw gekozen president zal gewoon blijven aanmodderen.

Emily Laber-Warren baseert haar conclusies onder andere op behavioral science, waarbij ze beide partijen nauwkeurig heeft geanalyseerd.

Republikeinen en democraten gaan blijven ruziemaken, ook na de verkiezingen van november. De interne strijd zal nog verhevigen in 2013, om in de jaren nadien steeds heviger te worden. Voor de verkiezingen van 2016 gaan de echte problemen dus niet aangepakt worden.

Volgens Emily Laber-Warren niet. In een artikel in Scientific American Mind met als titel "Calling a Truce in the Political Wars" maakt dat geen enkel verschil uit. Beide partijen (republikeinen en democraten) worden bevolkt door een aantal hersenloze politici die geen enkel benul hebben van de echte problemen waar we mee worden geconfronteerdVerder aanmodderen tot 2016 De volgende periode van vier jaar dreigt dan ook een verloren periode te worden, de nieuw gekozen president zal gewoon blijven aanmodderen. Emily Laber-Warren baseert haar conclusies onder andere op behavioral science, waarbij ze beide partijen nauwkeurig heeft geanalyseerd. Republikeinen en democraten gaan blijven ruziemaken, ook na de verkiezingen van november. De interne strijd zal nog verhevigen in 2013, om in de jaren nadien steeds heviger te worden. Voor de verkiezingen van 2016 gaan de echte problemen dus niet aangepakt worden.