Justin Lin, chief economist van de Wereldbank, verwacht dat er dankzij die wederopbouw 5000 tot 7500 miljard yen aan het BBP kan worden toegevoegd. Dat zou moeten volstaan om op jaarbasis een positief BBP cijfer te behouden.

Akiyoshi Takumori, chief economist bij Sumitomo Mitsui Asset Management Co. in Tokio, maakt toch een niet onbelangrijke kanttekening bij het gepronostikeerd groeicijfer.

Het kan namelijk langer dan verwacht gaan duren alvorens het herstel daadwerkelijk vorm begint te krijgen. Er is heel wat infrastructuur vernietigd en dat kan de opleving in de weg staan.

Justin Lin, chief economist van de Wereldbank, verwacht dat er dankzij die wederopbouw 5000 tot 7500 miljard yen aan het BBP kan worden toegevoegd. Dat zou moeten volstaan om op jaarbasis een positief BBP cijfer te behouden. Akiyoshi Takumori, chief economist bij Sumitomo Mitsui Asset Management Co. in Tokio, maakt toch een niet onbelangrijke kanttekening bij het gepronostikeerd groeicijfer. Het kan namelijk langer dan verwacht gaan duren alvorens het herstel daadwerkelijk vorm begint te krijgen. Er is heel wat infrastructuur vernietigd en dat kan de opleving in de weg staan.