Het Amerikaanse Kraft wil voedingproducent Cadbury overnemen voor een bedrag van $ 16,7 mrd. Er zit een zekere logica in de overname. Dat ziet de directie van Cadbury echter niet zo.

Roger Carr heeft een brief gezonden aan Kraft waarin hij het bod onaantrekkelijk voor de lange termijn investeerder noemt. Tussen de regels door zinspeelt hij op een verhoging van het bod.

Intussen gonst het in de markt natuurlijk van de geruchten. Zo zou ook Nestlé geïnteresseerd zijn in het Britse bedrijf. Duidelijk is dat er overnamestrijd kan gaan komen. Dat betekent volgens Steentjes twee dingen.

Allereerst heeft het bedrijfsleven blijkbaar wel het vertrouwen om grote overnames te gaan doen. Cadbury is geen koopje immers. Daarnaast krijgt het bedrijf de overname ook duidelijk gefinancierd.

Dat geeft aan dat bankiers ook wat meer zelfvertrouwen hebben. Alles wijst er dus op dat de markten verder kunnen stijgen. Met tussentijdse correcties overigens.

Het Amerikaanse Kraft wil voedingproducent Cadbury overnemen voor een bedrag van $ 16,7 mrd. Er zit een zekere logica in de overname. Dat ziet de directie van Cadbury echter niet zo. Roger Carr heeft een brief gezonden aan Kraft waarin hij het bod onaantrekkelijk voor de lange termijn investeerder noemt. Tussen de regels door zinspeelt hij op een verhoging van het bod.Intussen gonst het in de markt natuurlijk van de geruchten. Zo zou ook Nestlé geïnteresseerd zijn in het Britse bedrijf. Duidelijk is dat er overnamestrijd kan gaan komen. Dat betekent volgens Steentjes twee dingen. Allereerst heeft het bedrijfsleven blijkbaar wel het vertrouwen om grote overnames te gaan doen. Cadbury is geen koopje immers. Daarnaast krijgt het bedrijf de overname ook duidelijk gefinancierd.Dat geeft aan dat bankiers ook wat meer zelfvertrouwen hebben. Alles wijst er dus op dat de markten verder kunnen stijgen. Met tussentijdse correcties overigens.