Europees president Herman Van Rompuy is vandaag in Ierland, dat in de komende zes maanden de Europese voorzittershamer zal hanteren. Verwacht wordt dat president van het voorzitterschap gebruik zal maken om een lastenverlichting voor zijn land te bekomen.

Ierland, dat een zware crisis achter de rug heeft, is langzaam maar zeker aan de beterhand. Het land slaagde er gisteren met succes in obligaties te plaatsen, maar Dublin zou willen dat het European Stability Mechanism (ESM) participaties in Ierse banken neemt.

Europees president Herman Van Rompuy is vandaag in Ierland, dat in de komende zes maanden de Europese voorzittershamer zal hanteren. Verwacht wordt dat president van het voorzitterschap gebruik zal maken om een lastenverlichting voor zijn land te bekomen. Ierland, dat een zware crisis achter de rug heeft, is langzaam maar zeker aan de beterhand. Het land slaagde er gisteren met succes in obligaties te plaatsen, maar Dublin zou willen dat het European Stability Mechanism (ESM) participaties in Ierse banken neemt.