Er zal voortaan op een andere manier naar vastgoed worden gekeken. De financiering verandert; het is nu zaak minder afhankelijk te zijn van geleend kapitaal. De sector moet op dieet.

Maar het verstrengde toezicht en de vele regels zullen blijven. Dit alles maakt een heropleving op korte termijn onwaarschijnlijk. Goede eigendommen zullen het (heel) goed blijven doen, in alle steden en sectoren.

München staat op nummer 1 als het gaat over de prestaties van bestaande investeringen. Brussel zakt nog iets verder weg tegenover vorig jaar en bevindt zich net boven de landen die met staatsproblemen worden geconfronteerd.

Wie zich aanpast zal het beter doen; wie vooruitkijkt zal het verder brengen dan wie zich blind staart op spreadsheets. Waarin investeren dan? Core- en core+-eigendommen, retail op goede locaties, service flats en RVT's.

Dat zijn enkele van de conclusies van PwC en ULI's 'Emerging trends in real estate - Europe 2011'.

Er zal voortaan op een andere manier naar vastgoed worden gekeken. De financiering verandert; het is nu zaak minder afhankelijk te zijn van geleend kapitaal. De sector moet op dieet. Maar het verstrengde toezicht en de vele regels zullen blijven. Dit alles maakt een heropleving op korte termijn onwaarschijnlijk. Goede eigendommen zullen het (heel) goed blijven doen, in alle steden en sectoren. München staat op nummer 1 als het gaat over de prestaties van bestaande investeringen. Brussel zakt nog iets verder weg tegenover vorig jaar en bevindt zich net boven de landen die met staatsproblemen worden geconfronteerd. Wie zich aanpast zal het beter doen; wie vooruitkijkt zal het verder brengen dan wie zich blind staart op spreadsheets. Waarin investeren dan? Core- en core+-eigendommen, retail op goede locaties, service flats en RVT's. Dat zijn enkele van de conclusies van PwC en ULI's 'Emerging trends in real estate - Europe 2011'.