Maar dat vertrouwen werd in de afgelopen maanden uitgeperst als een citroen door de roekeloze monetaire politiek gevoerd door de centrale banken. Die zijn de markten gaan overspoelen met goedkoop geld, waardoor de wereld is gaan twijfelen aan de waarde van de dollar, de euro, de yen en de meeste andere grote wereldmunten.

De herinvoering van de goudstandaard zou regeringen tot meer voorzichtigheid dwingen, ze zouden meer moeite doen om hun begroting in evenwicht te houden. Vraag blijft uiteraard in welke vorm die goudstandaard zou heringevoerd worden. Daarover bestaat vooralsnog geen duidelijkheid.

Maar dat vertrouwen werd in de afgelopen maanden uitgeperst als een citroen door de roekeloze monetaire politiek gevoerd door de centrale banken. Die zijn de markten gaan overspoelen met goedkoop geld, waardoor de wereld is gaan twijfelen aan de waarde van de dollar, de euro, de yen en de meeste andere grote wereldmunten. De herinvoering van de goudstandaard zou regeringen tot meer voorzichtigheid dwingen, ze zouden meer moeite doen om hun begroting in evenwicht te houden. Vraag blijft uiteraard in welke vorm die goudstandaard zou heringevoerd worden. Daarover bestaat vooralsnog geen duidelijkheid.