Volgens de Amerikaan is het een onloochenbaar feit dat Europa momenteel op twee snelheden draait. In het zuiden van Europa zitten 14 miljoen mensen zonder werk, terwijl in Duitsland er maar 4 miljoen werklozen zijn. Die kloof dreigt in de toekomst alleen maar groter te worden.

Kissinger roept een staatsman met visie op om te werken aan een systeem waarin een politieke unie samenvalt met twee verschillende economische realiteiten. In zo'n systeem zou niet elk deelnemend land worden gedwongen om zich aan dezelfde snelheid voort te bewegen.

Volgens de Amerikaan is het een onloochenbaar feit dat Europa momenteel op twee snelheden draait. In het zuiden van Europa zitten 14 miljoen mensen zonder werk, terwijl in Duitsland er maar 4 miljoen werklozen zijn. Die kloof dreigt in de toekomst alleen maar groter te worden. Kissinger roept een staatsman met visie op om te werken aan een systeem waarin een politieke unie samenvalt met twee verschillende economische realiteiten. In zo'n systeem zou niet elk deelnemend land worden gedwongen om zich aan dezelfde snelheid voort te bewegen.