De Brusselse beurs opende minder dan een kwart procent hoger, met winst voor Solvay en verlies voor KBC. Duvel, dat gisterenavond de jaarcijfers publiceerde, boekt een winst van iets meer dan 1%.

Sterke omzetcijfers Duvel

De geconsolideerde omzet groeide bij Duvel Moortgat vorig jaar met 18,6 %. 12 % hiervan was interne groei, 6,6 % was afkomstig van de groep De Koninck.

De niet-Belgische markten waren in 2011 goed voor 44,8 % van de geconsolideerde omzet, zonder De Koninck is dit 49,5%. De omzet in de prioritaire exportmarkten - Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten - steeg in 2011 met 23 %. In de andere exportmarkten nam de omzet toe met 20,6 %.

Om de groei te ondersteunen, werden ook in 2011 de structuren in binnen- en buitenland versterkt. Het werknemersbestand, inclusief participaties, steeg van 719 eind 2010 naar 773 eind 2011.

Gerard Rijk van ING stelde vast dat Duvel sterke omzetcijfers bekendmaakte, maar dat de EBITA-groei enigszins vertraagde. Dat zou als negatief kunnen worden beschouwd, maar de brouwer maakte gebruik van de sterke omzetgroei om meer in marketing te investeren.

Uiteindelijk waren de resultaten van Duvel toch beter dan verwacht. Rijk handhaaft vanwege de waardering slechts een neutraal advies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 71 euro.

De Brusselse beurs opende minder dan een kwart procent hoger, met winst voor Solvay en verlies voor KBC. Duvel, dat gisterenavond de jaarcijfers publiceerde, boekt een winst van iets meer dan 1%.Sterke omzetcijfers Duvel De geconsolideerde omzet groeide bij Duvel Moortgat vorig jaar met 18,6 %. 12 % hiervan was interne groei, 6,6 % was afkomstig van de groep De Koninck. De niet-Belgische markten waren in 2011 goed voor 44,8 % van de geconsolideerde omzet, zonder De Koninck is dit 49,5%. De omzet in de prioritaire exportmarkten - Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten - steeg in 2011 met 23 %. In de andere exportmarkten nam de omzet toe met 20,6 %. Om de groei te ondersteunen, werden ook in 2011 de structuren in binnen- en buitenland versterkt. Het werknemersbestand, inclusief participaties, steeg van 719 eind 2010 naar 773 eind 2011. Gerard Rijk van ING stelde vast dat Duvel sterke omzetcijfers bekendmaakte, maar dat de EBITA-groei enigszins vertraagde. Dat zou als negatief kunnen worden beschouwd, maar de brouwer maakte gebruik van de sterke omzetgroei om meer in marketing te investeren. Uiteindelijk waren de resultaten van Duvel toch beter dan verwacht. Rijk handhaaft vanwege de waardering slechts een neutraal advies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 71 euro.