De markt laat volgens ABN Amro een positieve trend zien.

Inclusief waardestijgingen van vastgoedbeleggingen kwam de voor aandeelhouders beschikbare winst 18% hoger uit op HKD 3.024 miljoen.

De omzet steeg met 2,7% tot HKD 15.592 miljoen terwijl de directe kosten 3% daalden. Daardoor verbeterden de brutomarges met 31 basispunten tot 47,6%.

De vastgoedportfolio groeide aanzienlijk afgelopen jaar. Al daalde de bruto-vloeroppervlakte van de vastgoedbeleggingen in Hong Kong licht; door hogere rente-inkomsten, een hogere bezettingsgraad en uitstekende winkelhuuropbrengsten stegen de brutohuuropbrengsten in 2012 met 12% tot HKD 5,5 miljard.

Op het Chinese vasteland groeide de omzet met 244% naar HKD 6,5 miljard door de (voor)verkoop van vastgoed. De markt liet dezelfde trend zien als Hong Kong, waardoor de brutohuuropbrengsten 27% groeiden.

Hoewel de zorgen over overheidsingrijpen in de vastgoedmarkt van zowel Hong Kong als het Chinese vasteland blijven bestaan, is Henderson Land Development uitstekend toegerust voor verdere groei.

De markt heeft een stijgende lijn in Hong Kong, terwijl op het Chinese vasteland de transactievolumes verbeteren. Twee projecten hebben al meer dan HKD 6.663 miljoen opgeleverd.

Dat impliceert sterke groei in het topsegment dit jaar. De groep blijft profiteren van zijn schaalgrootte, die een strakke kostenregie toestaat en ook voor additionele projecten zorgt.

De aanzienlijke bank van de projectontwikkelaar kan nog vele jaren projecten ondersteunen. ABN Amro blijft neutraal.

De markt laat volgens ABN Amro een positieve trend zien. Inclusief waardestijgingen van vastgoedbeleggingen kwam de voor aandeelhouders beschikbare winst 18% hoger uit op HKD 3.024 miljoen. De omzet steeg met 2,7% tot HKD 15.592 miljoen terwijl de directe kosten 3% daalden. Daardoor verbeterden de brutomarges met 31 basispunten tot 47,6%. De vastgoedportfolio groeide aanzienlijk afgelopen jaar. Al daalde de bruto-vloeroppervlakte van de vastgoedbeleggingen in Hong Kong licht; door hogere rente-inkomsten, een hogere bezettingsgraad en uitstekende winkelhuuropbrengsten stegen de brutohuuropbrengsten in 2012 met 12% tot HKD 5,5 miljard. Op het Chinese vasteland groeide de omzet met 244% naar HKD 6,5 miljard door de (voor)verkoop van vastgoed. De markt liet dezelfde trend zien als Hong Kong, waardoor de brutohuuropbrengsten 27% groeiden. Hoewel de zorgen over overheidsingrijpen in de vastgoedmarkt van zowel Hong Kong als het Chinese vasteland blijven bestaan, is Henderson Land Development uitstekend toegerust voor verdere groei. De markt heeft een stijgende lijn in Hong Kong, terwijl op het Chinese vasteland de transactievolumes verbeteren. Twee projecten hebben al meer dan HKD 6.663 miljoen opgeleverd. Dat impliceert sterke groei in het topsegment dit jaar. De groep blijft profiteren van zijn schaalgrootte, die een strakke kostenregie toestaat en ook voor additionele projecten zorgt. De aanzienlijke bank van de projectontwikkelaar kan nog vele jaren projecten ondersteunen. ABN Amro blijft neutraal.