Wel, de hemel boven deze drie wolken van onzekerheid lijkt volgens Philippe Gijsels, hoofd strategie van BNP Paribas,nu op te klaren. De situatie rond de Krim is verre van opgelost, maar de markten leren er mee leven en beseffen dat een escalatie niet echt waarschijnlijk is.

Wat China betreft kregen we nu en dan al eens een beter cijfer. Maar vooral raken de investeerders er meer en meer van overtuigd dat de machthebbers in China indien nodig het geweer van schouder zullen veranderen en indien nodig meer gaan focussen op groei en minder op het wegwerken van de excessen. Ook de ECB heeft klaardere wijn geschonken.

De Europese beurzen zijn vanmorgen opnieuw inspiratieloos geopend, met over het algemeen iets lagere koersen. Van grote bewegingen is nergens sprake, hoewel op de Brusselse beurs AB-InBev en Delhaize wat zwakker op koers liggen.

Wel, de hemel boven deze drie wolken van onzekerheid lijkt volgens Philippe Gijsels, hoofd strategie van BNP Paribas,nu op te klaren. De situatie rond de Krim is verre van opgelost, maar de markten leren er mee leven en beseffen dat een escalatie niet echt waarschijnlijk is. Wat China betreft kregen we nu en dan al eens een beter cijfer. Maar vooral raken de investeerders er meer en meer van overtuigd dat de machthebbers in China indien nodig het geweer van schouder zullen veranderen en indien nodig meer gaan focussen op groei en minder op het wegwerken van de excessen. Ook de ECB heeft klaardere wijn geschonken. De Europese beurzen zijn vanmorgen opnieuw inspiratieloos geopend, met over het algemeen iets lagere koersen. Van grote bewegingen is nergens sprake, hoewel op de Brusselse beurs AB-InBev en Delhaize wat zwakker op koers liggen.