Dat betekent dat steeds meer landen bereid zijn om andere valuta's te gebruiken om zaken te doen. Voorlopig blijft de dollar nog steeds nummer één, volgens de recentste cijfers wordt wereldwijd 3720 miljard dollar als reserve aangehouden door de centrale banken.

Dat is 62% van alle reserves. De Japanse yen (voor de depreciatie van de munt), de Zwitserse frank en andere munten zoals de Chinese yuan zijn echter aan een onstuitbare opmars begonnen. De dollar lijkt aan een langzame doodstrijd zijn begonnen, waarvan niet meteen duidelijk is hoe lang die gaat duren.

Dat betekent dat steeds meer landen bereid zijn om andere valuta's te gebruiken om zaken te doen. Voorlopig blijft de dollar nog steeds nummer één, volgens de recentste cijfers wordt wereldwijd 3720 miljard dollar als reserve aangehouden door de centrale banken. Dat is 62% van alle reserves. De Japanse yen (voor de depreciatie van de munt), de Zwitserse frank en andere munten zoals de Chinese yuan zijn echter aan een onstuitbare opmars begonnen. De dollar lijkt aan een langzame doodstrijd zijn begonnen, waarvan niet meteen duidelijk is hoe lang die gaat duren.