De DAX opende in Frankfurt ongeveer een kwart procent hoger.

De Brusselse beurs opende eveneens iets hoger, de BEL 20 kan een winst van een kwart procent tonen.

D'Ieteren maakte met de cijfers niet zo veel indruk, de koers noteert in reactie fractioneel lager. Echt opvallende bewegers zijn er binnen de index evenwel niet.

De helft van de Britten wil uit de Europese Unie, zo blijkt uit een rondvraag gedaan door YouGov. Maar een derde van de ondervraagden wil dat het Verenigd Koninkrijk in de eurozone blijft. Daarmee wordt premier Cameron met een nieuwe uitdaging geconfronteerd.

Kwartaalresultaat D'Ieteren in overeenstemming met eerste semester - Ongewijzigde vooruitzichten voor 2012

In het begin van 2012 hebben D'Ieteren nv en Volkswagen Financial Services AG een gezamenlijke dochteronderneming opgericht, Volkswagen D'Ieteren Finance nv (VDFin), waarin D'Ieteren zijn dochteronderneming D'Ieteren Lease heeft ingebracht. VDFin wordt in 2012 geconsolideerd volgens de equity-methode, terwijl D'Ieteren Lease in 2011 geconsolideerd werd volgens de globale integratiemethode.

Om de vergelijking tussen de boekjaren 2011 en 2012 te vergemakkelijken, worden de vergelijkbare gegevens eerst uitgedrukt alsof D'Ieteren Lease in 2011 geconsolideerd werd volgens de equity-methode.

De cijfers tussen haakjes hebben vervolgens betrekking op de evoluties in gepubliceerde gegevens.

• In vergelijking met 2011 daalden de verkopen in vergelijkbare gegevens1 met 10,0 % in het derde kwartaal (gepubliceerde gegevens: -12,6 %) en met 5,3 % over de eerste negen maanden van het jaar (gepubliceerde gegevens: -7,5 %).

o D'Ieteren Auto: marktaandeel van 21,93 % in het derde kwartaal, op een markt van nieuwe voertuigen die daalde met 10,9 %. Sinds het begin van het jaar bedraagt het marktaandeel 21,97 %, een stijging ten opzichte van het volledige jaar 2011 (21,89 %), op een markt die daalt met 12,2 %. In vergelijkbare gegevens1, daling van de verkopen met 21,8 % in het derde kwartaal (gepubliceerde gegevens: -26,2 %) en met 7,9 % sinds het begin van het jaar (gepubliceerde gegevens: -11,8 %);

o Belron: stijging van de verkopen met 1,9 % in het derde kwartaal, bestaande uit een organische daling met 2,5 %, 0,7 % externe groei en een positieve impact uit wisselkoersschommelingen van 3,7 %. Sinds het begin van het jaar: daling van de verkopen met 2,5 %, bestaande uit een organische daling met 6,9 %, 0,9 % externe groei en een positieve impact uit wisselkoersschommelingen van 3,5 %.

• Daling van het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel2, met 27,9 % in het derde kwartaal en met 25,7 % sinds 1 januari 2012.

• Rekening houdend met de huidige vooruitzichten voor zijn activiteiten en met de onzekere economische omgeving, verwacht D'Ieteren voor 2012 nog altijd een daling met ongeveer

25 % van het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel2, in vergelijking met een uitzonderlijk goed jaar 2011.

De DAX opende in Frankfurt ongeveer een kwart procent hoger. De Brusselse beurs opende eveneens iets hoger, de BEL 20 kan een winst van een kwart procent tonen. D'Ieteren maakte met de cijfers niet zo veel indruk, de koers noteert in reactie fractioneel lager. Echt opvallende bewegers zijn er binnen de index evenwel niet. De helft van de Britten wil uit de Europese Unie, zo blijkt uit een rondvraag gedaan door YouGov. Maar een derde van de ondervraagden wil dat het Verenigd Koninkrijk in de eurozone blijft. Daarmee wordt premier Cameron met een nieuwe uitdaging geconfronteerd. Kwartaalresultaat D'Ieteren in overeenstemming met eerste semester - Ongewijzigde vooruitzichten voor 2012 In het begin van 2012 hebben D'Ieteren nv en Volkswagen Financial Services AG een gezamenlijke dochteronderneming opgericht, Volkswagen D'Ieteren Finance nv (VDFin), waarin D'Ieteren zijn dochteronderneming D'Ieteren Lease heeft ingebracht. VDFin wordt in 2012 geconsolideerd volgens de equity-methode, terwijl D'Ieteren Lease in 2011 geconsolideerd werd volgens de globale integratiemethode. Om de vergelijking tussen de boekjaren 2011 en 2012 te vergemakkelijken, worden de vergelijkbare gegevens eerst uitgedrukt alsof D'Ieteren Lease in 2011 geconsolideerd werd volgens de equity-methode. De cijfers tussen haakjes hebben vervolgens betrekking op de evoluties in gepubliceerde gegevens. • In vergelijking met 2011 daalden de verkopen in vergelijkbare gegevens1 met 10,0 % in het derde kwartaal (gepubliceerde gegevens: -12,6 %) en met 5,3 % over de eerste negen maanden van het jaar (gepubliceerde gegevens: -7,5 %). o D'Ieteren Auto: marktaandeel van 21,93 % in het derde kwartaal, op een markt van nieuwe voertuigen die daalde met 10,9 %. Sinds het begin van het jaar bedraagt het marktaandeel 21,97 %, een stijging ten opzichte van het volledige jaar 2011 (21,89 %), op een markt die daalt met 12,2 %. In vergelijkbare gegevens1, daling van de verkopen met 21,8 % in het derde kwartaal (gepubliceerde gegevens: -26,2 %) en met 7,9 % sinds het begin van het jaar (gepubliceerde gegevens: -11,8 %); o Belron: stijging van de verkopen met 1,9 % in het derde kwartaal, bestaande uit een organische daling met 2,5 %, 0,7 % externe groei en een positieve impact uit wisselkoersschommelingen van 3,7 %. Sinds het begin van het jaar: daling van de verkopen met 2,5 %, bestaande uit een organische daling met 6,9 %, 0,9 % externe groei en een positieve impact uit wisselkoersschommelingen van 3,5 %. • Daling van het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel2, met 27,9 % in het derde kwartaal en met 25,7 % sinds 1 januari 2012. • Rekening houdend met de huidige vooruitzichten voor zijn activiteiten en met de onzekere economische omgeving, verwacht D'Ieteren voor 2012 nog altijd een daling met ongeveer 25 % van het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel2, in vergelijking met een uitzonderlijk goed jaar 2011.