Steeds meer Amerikanen worden afhankelijk van voedselzegels, van Medicaid (het medisch verzekeringsprogramma opgesteld voor de behoeftigen) en van het Temporary Assistance for Needy Families programma. Qua welvaart gaan de Verenigde Staten er dus zienderogen achteruit.

De Amerikaanse regering blijft niettemin juichkreten de wereld insturen over een economische verbetering die zich vertaalt in een daling van het aantal werklozen. De werkelijkheid is echter dat steeds meer werklozen niet langer meer zoeken naar een job omdat ze weten dat ze er toch geen meer kunnen vinden.

Steeds meer Amerikanen worden afhankelijk van voedselzegels, van Medicaid (het medisch verzekeringsprogramma opgesteld voor de behoeftigen) en van het Temporary Assistance for Needy Families programma. Qua welvaart gaan de Verenigde Staten er dus zienderogen achteruit. De Amerikaanse regering blijft niettemin juichkreten de wereld insturen over een economische verbetering die zich vertaalt in een daling van het aantal werklozen. De werkelijkheid is echter dat steeds meer werklozen niet langer meer zoeken naar een job omdat ze weten dat ze er toch geen meer kunnen vinden.