Japan heeft enkele decennia van economische stagnatie achter de rug, precies omdat de centrale bank van dat land jarenlang een politiek van lage rentevoeten heeft gevoerd. De hele wereld stevent volgens Das op een Japan-scenario af, een periode van het stilvallen van de economische groei.

Hij spreekt in dat verband van 'Turning Japanese', een song van de Britse band The Vapors in de jaren 80. Het liedje ging over bange jongeren en over onverwachte dingen die kunnen gebeuren. Het is precies op een dergelijk scenario dat de centrale banken en de wereldeconomie afstevenen.

Japan heeft enkele decennia van economische stagnatie achter de rug, precies omdat de centrale bank van dat land jarenlang een politiek van lage rentevoeten heeft gevoerd. De hele wereld stevent volgens Das op een Japan-scenario af, een periode van het stilvallen van de economische groei. Hij spreekt in dat verband van 'Turning Japanese', een song van de Britse band The Vapors in de jaren 80. Het liedje ging over bange jongeren en over onverwachte dingen die kunnen gebeuren. Het is precies op een dergelijk scenario dat de centrale banken en de wereldeconomie afstevenen.