Het spreekwoord zegt dat de kruik zolang te water gaat tot ze barst. Dat zal ook op de beurs het geval zijn. De hel kan namelijk losbreken op de financiële markten wanneer het vertrouwen in de centrale banken opgezegd wordt. Op een bepaald moment zullen de beleggers namelijk beseffen dat de centrale bankiers de financiële markten niet langer onder controle hebben.

Die bankiers zijn er in geslaagd om de beleggers richting beurs te leiden, want investeren in vastrentende waarden levert niets meer op. Maar wanneer zou blijken dat de door Bernanke geopende sluisdeuren niet meer gesloten kunnen worden, kan het grondig fout lopen op de financiële markten.

Het spreekwoord zegt dat de kruik zolang te water gaat tot ze barst. Dat zal ook op de beurs het geval zijn. De hel kan namelijk losbreken op de financiële markten wanneer het vertrouwen in de centrale banken opgezegd wordt. Op een bepaald moment zullen de beleggers namelijk beseffen dat de centrale bankiers de financiële markten niet langer onder controle hebben. Die bankiers zijn er in geslaagd om de beleggers richting beurs te leiden, want investeren in vastrentende waarden levert niets meer op. Maar wanneer zou blijken dat de door Bernanke geopende sluisdeuren niet meer gesloten kunnen worden, kan het grondig fout lopen op de financiële markten.