Bovendien verwacht Heineken dat de input kosten in de komende tijd verder zullen stijgen. ABN Amro volgt het aandeel Heineken met een houdadvies.

Heineken realiseerde in de eerste zes maanden van 2012 een teleurstellende organische omzetgroei van 4,50% (consensusverwachting: 4,70%).

De winst voor rente en belastingen (BEIA; voor bijzondere posten en afschrijvingen) bedroeg EUR 1,265 miljard en bleef daarmee eveneens achter bij de verwachtingen van de markt: analisten hadden gerekend op een winst van EUR 1,299 miljard. Ook de netto winst en de winst per aandeel vielen tegen.

Organisch volume met 2,90% gedaald

Het biervolume nam met 2,80% toe, versus een verwachte toename van 3,30%. Met name in Europa vielen de prestaties van Heineken tegen: het organische volume daalde daar met 2,90%.

Analisten hadden gehoopt dat de daling beperkt zou blijven tot 1,70%. In Centraal-Europa en Oost-Europa deed Heineken betere zaken: aldaar werd een volumegroei van 6,4% gerealiseerd (consensusverwachting: 6,10%). Met betrekking tot de kosten liet Heineken vanmorgen weten dat de input kosten naar verwachting verder zullen stijgen.

In de optiek van ABN Amro heeft Heineken in de eerste zes maanden over de gehele linie teleurstellend gepresteerd.

Daarnaast beschouwen de analisten van de bank de verwachte toename van de input kosten als een tegenvaller. ABN Amro blijft het aandeel Heineken volgen met een houdadvies.

Bovendien verwacht Heineken dat de input kosten in de komende tijd verder zullen stijgen. ABN Amro volgt het aandeel Heineken met een houdadvies. Heineken realiseerde in de eerste zes maanden van 2012 een teleurstellende organische omzetgroei van 4,50% (consensusverwachting: 4,70%). De winst voor rente en belastingen (BEIA; voor bijzondere posten en afschrijvingen) bedroeg EUR 1,265 miljard en bleef daarmee eveneens achter bij de verwachtingen van de markt: analisten hadden gerekend op een winst van EUR 1,299 miljard. Ook de netto winst en de winst per aandeel vielen tegen.Organisch volume met 2,90% gedaald Het biervolume nam met 2,80% toe, versus een verwachte toename van 3,30%. Met name in Europa vielen de prestaties van Heineken tegen: het organische volume daalde daar met 2,90%. Analisten hadden gehoopt dat de daling beperkt zou blijven tot 1,70%. In Centraal-Europa en Oost-Europa deed Heineken betere zaken: aldaar werd een volumegroei van 6,4% gerealiseerd (consensusverwachting: 6,10%). Met betrekking tot de kosten liet Heineken vanmorgen weten dat de input kosten naar verwachting verder zullen stijgen. In de optiek van ABN Amro heeft Heineken in de eerste zes maanden over de gehele linie teleurstellend gepresteerd. Daarnaast beschouwen de analisten van de bank de verwachte toename van de input kosten als een tegenvaller. ABN Amro blijft het aandeel Heineken volgen met een houdadvies.