Heineken heeft details bekend gemaakt van de overname van APB en de overige activa. De overname zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers licht bijdragen aan de winst per aandeel in het eerste jaar.

De verwachte synergievoordelen voor belasting bedragen Eur 25 mln in 2013 en 2014.

De financieringskosten van de overname zijn 2,3%. Over het al in bezit zijnde belang in APB wordt een boekwinst behaald van Eur 1,5 mrd op basis van waardering.(non-cash) in de '12 resultaten.

Een boekverlies van Eur 246 mln wordt genomen op de 4,7% aankoop van APB na 15 november. De integratie verloopt goed. De rating van volgens Theodoor Gilissen Bankiers is houden op basis van de waardering.

Heineken heeft details bekend gemaakt van de overname van APB en de overige activa. De overname zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers licht bijdragen aan de winst per aandeel in het eerste jaar. De verwachte synergievoordelen voor belasting bedragen Eur 25 mln in 2013 en 2014. De financieringskosten van de overname zijn 2,3%. Over het al in bezit zijnde belang in APB wordt een boekwinst behaald van Eur 1,5 mrd op basis van waardering.(non-cash) in de '12 resultaten. Een boekverlies van Eur 246 mln wordt genomen op de 4,7% aankoop van APB na 15 november. De integratie verloopt goed. De rating van volgens Theodoor Gilissen Bankiers is houden op basis van de waardering.