Het biervolume in West Europa daalde 3,4%, vooral in Portugal en Spanje. In Centraal en Oost Europa was sprake van 6,4% groei; bij de Amerika's was de volumegroei 4,8% met USA en Mexico plus en Brazilië en de Caribbean gelijk.

Afrika liet een 8,9% volumegroei zien en Azië een 7,6% groei. APB zag 8,3% groei, maar de nettowinstbijdrage was gelijk aan vorig jaar door een impairment van Eur 21 mln.

Hogere investeringsuitgaven via de winst & en verliesrekening speelden een rol van Eur 28 mln aan hoofdkantoorkosten.

Doorgaande kostenbesparingen spelen een rol in Europa en voor het hele concern blijven de hogere grondstofkosten, verwacht plus 8% in het tweede halfjaar, van belang.

Cijfers conform de prognoses

De nettowinst voor bijzondere baten en lasten steeg 1,6% naar Eur 705 mln en inclusief een boekwinst op de verkoop van een brouwerij was de nettowinst Eur 783 mln, plus 30% en per aandeel Eur 1,36. Het interim dividend wordt gezet op Eur 0,33 , plus 10%.

De resultaten kwamen overeen met de verwachtingen van Theodoor Gilissen Bankiers. Het bedrijf verwacht een vergelijkbare ontwikkeling in het tweede halfjaar en een Eur 50 mln hogere winst (voor bijzondere baten).

De overname van het APB belang blijft de belangrijkste ontwikkeling momenteel. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft houden.

Het biervolume in West Europa daalde 3,4%, vooral in Portugal en Spanje. In Centraal en Oost Europa was sprake van 6,4% groei; bij de Amerika's was de volumegroei 4,8% met USA en Mexico plus en Brazilië en de Caribbean gelijk. Afrika liet een 8,9% volumegroei zien en Azië een 7,6% groei. APB zag 8,3% groei, maar de nettowinstbijdrage was gelijk aan vorig jaar door een impairment van Eur 21 mln. Hogere investeringsuitgaven via de winst & en verliesrekening speelden een rol van Eur 28 mln aan hoofdkantoorkosten. Doorgaande kostenbesparingen spelen een rol in Europa en voor het hele concern blijven de hogere grondstofkosten, verwacht plus 8% in het tweede halfjaar, van belang. Cijfers conform de prognoses De nettowinst voor bijzondere baten en lasten steeg 1,6% naar Eur 705 mln en inclusief een boekwinst op de verkoop van een brouwerij was de nettowinst Eur 783 mln, plus 30% en per aandeel Eur 1,36. Het interim dividend wordt gezet op Eur 0,33 , plus 10%. De resultaten kwamen overeen met de verwachtingen van Theodoor Gilissen Bankiers. Het bedrijf verwacht een vergelijkbare ontwikkeling in het tweede halfjaar en een Eur 50 mln hogere winst (voor bijzondere baten). De overname van het APB belang blijft de belangrijkste ontwikkeling momenteel. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft houden.