Toch wordt het merk niet wereldwijd gevoerd. Heineken koopt vaak locale brouwerijen op. Zo bezit men bijvoorbeeld 54% van Nigerian Breweries waar het biermerk Star de bekendste van is.

Dat bedrijven als Heineken belangen hebben in dit soort markten is noodzakelijk.

De afzet van bier neemt in de Europa niet al te veel meer toe. Groei kan men alleen krijgen door in opkomende markten belangen te nemen.

Om die reden betaalde Heineken dan ook € 5,2 mld voor de overname van Asia Breweries.

Door deze overname verlaagde men het belang van West-Europa in de inkomsten van 35% naar 30%.

Kijkt men naar de concurrenten zoals AB inBev en SABMiller dan zal Heineken ook de komende jaren overnames doen. Hun percentage inkomsten uit West-Europa ligt rond de 15%.

Dat is dan ook de verklaring waarom Heineken op dit moment op basis van de koerswinst verhouding lager noteert dan de concurrenten.

Versus AB Inbev 13% en versus SABMiller 20%. Op basis hiervan kunnen de aandelen volgens Steentjes nog altijd gekocht worden. Zeker als daarbij in ogenschouw wordt genomen dat het bedrijf de komende jaren een fors kostenreductieprogramma heeft.

Toch wordt het merk niet wereldwijd gevoerd. Heineken koopt vaak locale brouwerijen op. Zo bezit men bijvoorbeeld 54% van Nigerian Breweries waar het biermerk Star de bekendste van is. Dat bedrijven als Heineken belangen hebben in dit soort markten is noodzakelijk. De afzet van bier neemt in de Europa niet al te veel meer toe. Groei kan men alleen krijgen door in opkomende markten belangen te nemen. Om die reden betaalde Heineken dan ook € 5,2 mld voor de overname van Asia Breweries. Door deze overname verlaagde men het belang van West-Europa in de inkomsten van 35% naar 30%. Kijkt men naar de concurrenten zoals AB inBev en SABMiller dan zal Heineken ook de komende jaren overnames doen. Hun percentage inkomsten uit West-Europa ligt rond de 15%. Dat is dan ook de verklaring waarom Heineken op dit moment op basis van de koerswinst verhouding lager noteert dan de concurrenten. Versus AB Inbev 13% en versus SABMiller 20%. Op basis hiervan kunnen de aandelen volgens Steentjes nog altijd gekocht worden. Zeker als daarbij in ogenschouw wordt genomen dat het bedrijf de komende jaren een fors kostenreductieprogramma heeft.