De winst groeide met 1,6% tot EUR 1,696 miljard. Dat was 4% meer dan waarmee analisten gemiddeld rekening hadden gehouden en ook beter dan eerdere prognoses van de bierbrouwer die uitgingen van een vlakke winstgroei.

Het bedrijf hoopt dit jaar het momentum voor volume- en omzetgroei voort te zetten waarbij de goede prestaties in de opkomende markten de zwakke Europese markt ruim afdoende compenseren.

De grondstoffenkosten kwamen iets lager uit dan verwacht, terwijl de overname van de Aziatische bierbrouwer APB meer kostenbesparingen opleverde dan verondersteld.

Ondanks hogere inkomsten in de beide Amerika's en Afrika blijft de zwakke Europese markt zorgen baren. Hoewel Heineken geen concrete verwachting heeft afgegeven voor 2013 is het optimistisch gestemd. ABN Amro handhaaft de opinie Houden.

De winst groeide met 1,6% tot EUR 1,696 miljard. Dat was 4% meer dan waarmee analisten gemiddeld rekening hadden gehouden en ook beter dan eerdere prognoses van de bierbrouwer die uitgingen van een vlakke winstgroei. Het bedrijf hoopt dit jaar het momentum voor volume- en omzetgroei voort te zetten waarbij de goede prestaties in de opkomende markten de zwakke Europese markt ruim afdoende compenseren. De grondstoffenkosten kwamen iets lager uit dan verwacht, terwijl de overname van de Aziatische bierbrouwer APB meer kostenbesparingen opleverde dan verondersteld. Ondanks hogere inkomsten in de beide Amerika's en Afrika blijft de zwakke Europese markt zorgen baren. Hoewel Heineken geen concrete verwachting heeft afgegeven voor 2013 is het optimistisch gestemd. ABN Amro handhaaft de opinie Houden.