Het Heineken merk had een volumegroei van 5,3%. Het bedrijfsresultaat nam onderliggend met 0,5% af en de nettowinst steeg 1,6% (voor bijzondere baten).

Netto was de stijging 106% naar Eur 2.949 mln (door de bijzondere bate van Eur 1,5 mrd bij de waardering van de aankoop APB).

Per aandeel bedroeg de winst (onderliggend) Eur 2,94, plus 8,9%. De vrije kasstroom bedroeg Eur 1,5 mrd. Het voorgestelde dividend bedraagt Eur 0,89 per aandeel, plus 7,2%.

Voor de komende jaren wordt een versnelde omzetgroei verwacht mede door de recente aankoop van het totale belang APB en het daardoor ruim 60% omzetaandeel in het totaal van de ontwikkelende landen.

De ruim 6% gemelde volumegroei in Azië in '12 is hiervan een voorbode. De rating van volgens Theodoor Gilissen Bankiers is houden op grond van de huidige waardering.

Het Heineken merk had een volumegroei van 5,3%. Het bedrijfsresultaat nam onderliggend met 0,5% af en de nettowinst steeg 1,6% (voor bijzondere baten). Netto was de stijging 106% naar Eur 2.949 mln (door de bijzondere bate van Eur 1,5 mrd bij de waardering van de aankoop APB). Per aandeel bedroeg de winst (onderliggend) Eur 2,94, plus 8,9%. De vrije kasstroom bedroeg Eur 1,5 mrd. Het voorgestelde dividend bedraagt Eur 0,89 per aandeel, plus 7,2%. Voor de komende jaren wordt een versnelde omzetgroei verwacht mede door de recente aankoop van het totale belang APB en het daardoor ruim 60% omzetaandeel in het totaal van de ontwikkelende landen. De ruim 6% gemelde volumegroei in Azië in '12 is hiervan een voorbode. De rating van volgens Theodoor Gilissen Bankiers is houden op grond van de huidige waardering.