De aanneemsom bedraagt ruim € 30 miljoen. Het betreft een Design & Construct opdracht, waarbij een goed ontwerp en een doordachte uitvoeringsmethode hebben geleid tot de opdracht voor Heijmans.

Het project omvat de grotendeels verdiepte aanleg van de Drachtsterweg vanaf de zuidzijde van het Drachtsterplein tot de sloepenroute Wiarda, de realisatie van een aquaduct in het Van Harinxmakanaal en de aanleg van de ongelijkvloerse kruising Zuiderburen.

Heijmans verzorgt niet alleen het ontwerp en de realisatie van de weg met viaducten en het aquaduct, maar ook de sloop van de brug, de aanleg van de sloepenroute, de fietspaden en een fietsbrug, alle verlichting en installaties, groenvoorziening en omliggende infrastructuur in dit gebied.

De aanneemsom bedraagt ruim € 30 miljoen. Het betreft een Design & Construct opdracht, waarbij een goed ontwerp en een doordachte uitvoeringsmethode hebben geleid tot de opdracht voor Heijmans. Het project omvat de grotendeels verdiepte aanleg van de Drachtsterweg vanaf de zuidzijde van het Drachtsterplein tot de sloepenroute Wiarda, de realisatie van een aquaduct in het Van Harinxmakanaal en de aanleg van de ongelijkvloerse kruising Zuiderburen. Heijmans verzorgt niet alleen het ontwerp en de realisatie van de weg met viaducten en het aquaduct, maar ook de sloop van de brug, de aanleg van de sloepenroute, de fietspaden en een fietsbrug, alle verlichting en installaties, groenvoorziening en omliggende infrastructuur in dit gebied.