Het gaat om het vernieuwen van de 110 jaar oude Wilhelminasluis in de binnenstad van Zaandam. De aanneemsom bedraagt meer dan € 25 miljoen.

De opdracht is gegund op basis van een Design & Construct contract, waarin ook EMVI onderdelen zijn meegenomen (Economisch Meest Voordelige Inschrijving).

Een onderscheidend ontwerp en een doordachte aanpak voor de realisatie hebben geleid tot een winnende aanbieding voor Heijmans.

Daarbij is gebruik gemaakt van het Bouw Informatie Model (BIM) waarin alle beschikbare data voor ontwerp en realisatie in 3D zijn opgenomen en worden gedeeld met de partners in het project.

Het gaat om het vernieuwen van de 110 jaar oude Wilhelminasluis in de binnenstad van Zaandam. De aanneemsom bedraagt meer dan € 25 miljoen. De opdracht is gegund op basis van een Design & Construct contract, waarin ook EMVI onderdelen zijn meegenomen (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Een onderscheidend ontwerp en een doordachte aanpak voor de realisatie hebben geleid tot een winnende aanbieding voor Heijmans. Daarbij is gebruik gemaakt van het Bouw Informatie Model (BIM) waarin alle beschikbare data voor ontwerp en realisatie in 3D zijn opgenomen en worden gedeeld met de partners in het project.