Naar de mening van ABN Amro heeft Heijmans, in het licht van de moeilijke marktomstandigheden, goede prestaties neergezet in de eerste helft van dit jaar. De analisten van de bank handhaven het koopadvies voor het aandeel Heijmans.

Heijmans boekte in het eerste halfjaar van 2012 een omzet van EUR 1,064 miljard. Hiermee wist het bouwbedrijf de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden gerekend op een omzet van EUR 1,044 miljard.

Analistenconsensus moet haalbare kaart zijn

De onderliggende winst voor rente en belastingen (EBIT) vormde eveneens een meevaller: EUR 4 miljoen versus een door analisten geprognosticeerde winst van EUR 2,4 miljoen.

De netto winst van Heijmans kwam uit op EUR 4 miljoen, waar analisten hadden gerekend op een verlies van EUR 3 miljoen.

Een cijfermatige prognose voor heel 2012 werd vanmorgen door Heijmans niet afgegeven. Gezien het feit dat Heijmans in het tweede halfjaar, vanwege seizoenseffecten, traditioneel beter presteert dan in het eerste halfjaar, menen de analisten van ABN Amro dat de analistenconsensus (een onderliggende EBIT winst van EUR 26 miljoen) een haalbare kaart moet zijn.

De moeilijke marktomstandigheden in ogenschouw nemende, heeft Heijmans, wat de analisten van de bank betreft, goed gepresteerd in het eerste halfjaar. ABN Amro blijft het aandeel Heijmans volgen met een koopadvies.

Naar de mening van ABN Amro heeft Heijmans, in het licht van de moeilijke marktomstandigheden, goede prestaties neergezet in de eerste helft van dit jaar. De analisten van de bank handhaven het koopadvies voor het aandeel Heijmans. Heijmans boekte in het eerste halfjaar van 2012 een omzet van EUR 1,064 miljard. Hiermee wist het bouwbedrijf de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden gerekend op een omzet van EUR 1,044 miljard. Analistenconsensus moet haalbare kaart zijn De onderliggende winst voor rente en belastingen (EBIT) vormde eveneens een meevaller: EUR 4 miljoen versus een door analisten geprognosticeerde winst van EUR 2,4 miljoen. De netto winst van Heijmans kwam uit op EUR 4 miljoen, waar analisten hadden gerekend op een verlies van EUR 3 miljoen. Een cijfermatige prognose voor heel 2012 werd vanmorgen door Heijmans niet afgegeven. Gezien het feit dat Heijmans in het tweede halfjaar, vanwege seizoenseffecten, traditioneel beter presteert dan in het eerste halfjaar, menen de analisten van ABN Amro dat de analistenconsensus (een onderliggende EBIT winst van EUR 26 miljoen) een haalbare kaart moet zijn. De moeilijke marktomstandigheden in ogenschouw nemende, heeft Heijmans, wat de analisten van de bank betreft, goed gepresteerd in het eerste halfjaar. ABN Amro blijft het aandeel Heijmans volgen met een koopadvies.